Home
» Nieuws » Hoeveel GB opslagruimte heb jij nodig?

Hoeveel GB opslagruimte heb jij nodig?

Als je een nieuwe – of refurbished – iPhone gaat kopen, is een van de belangrijke keuzes die je moet maken hoeveel GB aan geheugen jouw nieuwe aankoop moet hebben. Een iPhone is niet met extra geheugen uit te breiden – zoals sommige Android toestellen – en je moet dus weten of je genoeg hebt aan de hoeveelheid GB die bij het toestel van jouw voorkeur hoort. Omdat het aantal GB voor een belangrijk deel de prijs van de iPhone bepaalt, is het ook jammer als je geheugen koopt die je niet gebruikt.

Het aantal GB opslagruimte is nooit helemaal vrij

Als je een iPhone koopt, wordt het aantal GB aan geheugen vermeld. Dit getal is echter nooit de hoeveelheid vrije opslagruimte. Een deel van het geheugen wordt namelijk gebruikt door het besturingssysteem en de standaard apps die op het toestel zitten. Dit varieert van een paar GB bij de oudere modellen als de iPhone 4S tot wel 13 GB bij de nieuwste modellen.

Een toestel met 16 GB

Gebruik je je iPhone vooral om te bellen en berichtjes te versturen en actief te zijn op social media én ruim je regelmatig overbodige foto’s, muziekbestanden en berichtbestanden op, dan heb je genoeg aan 16 GB.

De nieuwe iPhones zijn allemaal uitgerust met meer geheugen, maar een refurbished iPhone 5, iPhone 5S, de iPhone 6 en 6S en de beide Plus-modellen en de iPhone SE zijn nog verkrijgbaar met 16 GB geheugen.

Een toestel met 32 GB

Als je jouw iPhone zakelijk gebruikt met bijvoorbeeld enkele zakelijke apps en heb je daarnaast nog enkele social media apps, dan zul je goed uit de voeten kunnen met een toestel met 32 GB geheugen.

Bij Mobico vind je de iPhone 6, 6S en de iPhone 6 Plus en 6S Plus met 32 GB opslagruimte. Ook de iPhone SE, iPhone 7 en 7 Plus hebben wij met 32 GB geheugen.

Een toestel met 64 GB

Wil jij een van de nieuwste toestellen en ben je een gemiddelde gebruiker? Dan is de iPhone 8, iPhone 8 Plus of de iPhone X het juiste toestel voor jou. Wil je een handzaam formaat, dan moet je de iPhone SE hebben. De overige iPhones hebben óf meer óf minder geheugen.

Als gemiddelde gebruiker kun je regelmatig foto’s of korte video’s maken, gamen en natuurlijk volop gebruikmaken van social media apps en andere handige apps. Er is voldoende ruimte om muziek op je iPhone te zetten, maar je zult af en toe wel op moeten ruimen.

Een toestel met 128 GB

Als jij het maximale uit de mogelijkheden van jouw iPhone wilt halen – zoals mooie foto’s en filmpjes in 4K resolutie schieten – en bijvoorbeeld voor je werk veel werkt met grote bestanden, wil je bovendien lekker gamen en ruim je niet graag op, dan is een iPhone met 128 GB ideaal voor jou. De iPhone 7 en de iPhone 7 Plus zijn toestellen die verkrijgbaar zijn met 128 GB opslagruimte.

Een toestel met 256 GB

De iPhone 7, 7 Plus, de iPhone 8, 8 Plus en de iPhone X zijn de toestellen die verkrijgbaar zijn met het grootste aantal GBs dat momenteel beschikbaar is. Met deze hoeveelheid opslagruimte kun je bijvoorbeeld kaarten offline voorhanden hebben en hoef je deze en andere bestanden niet meer op te ruimen.

Tips om zuinig met opslagruimte om te gaan

  • Vanaf iOS 11 nemen foto’s en video’s minder ruimte in, dit scheelt tot ongeveer de helft van wat je eerst kwijt was.
  • Maak gebruik van streaming-diensten om films of series te kijken en sla geen muziek op, maar gebruik ook daar een streaming-dienst voor.
  • Sla documenten en foto’s in de Cloud op bij verschillende (gratis) diensten als Dropbox, Flickr, Google Foto’s en i-Cloud.