Home
Nieuws iPhone 2018 met lcd scherm

iPhone 2018 met lcd scherm

Nog even, en de nieuwe iPhones voor dit jaar worden gepresenteerd. Vier nieuwe toestellen mogen we deze herfst verwachten en één daarvan is de iPhone X in een goedkopere uitvoering; de iPhone 2018 met lcd scherm. Wat kun je van dit toestel verwachten?

6,1 inch lcd scherm

LCD staat voor Liquid Crystal Display, in het Nederlands vloeibaar-kristalscherm. Zo’n lcd scherm bestaat simpel gezegd uit twee dunne glasplaatjes die voorzien zijn van elektroden. Tussen de glasplaatjes bevindt zich een laagje vloeibaar kristal. Dit vloeibaar kristal is giftig. Mocht je lcd scherm kapotvallen of -stoten, gebruik dan handschoenen om het op te ruimen!

De grote – en dure – concurrent van lcd is oled. OLED staat voor Organic Light Emitting Diode. Er is een kwaliteitsverschil tussen beide schermen, bij oled is zwart ook echt zwart en niet heel donker grijs bijvoorbeeld. Het lcd scherm dat Apple voor de nieuwe iPhone gebruikt heeft minimaal dezelfde kwaliteit als dat van de iPhone 8 en we weten allemaal dat dit heel goed is.

Het design

De iPhone 2018 met lcd scherm zal erg veel weg hebben van de iPhone X. Het 6,1 inch scherm is net iets groter dan dat van de iPhone X. Maar hij heeft ook ultra dunne randen. Dit betekent meteen ook dat het toestel geen home-knop heeft en gebruik maakt van Face ID. Ook wat overige functies betreft lijkt de iPhone 2018 sterk op de X. Wat – naast het oled scherm – mist, is de dubbele camera aan de achterzijde en ook heeft het toestel geen 3D Touch. Door het schrappen van deze drie dingen kan Apple dit toestel een stuk goedkoper aanbieden.

Kleurtjes

Feloranje, knalrood, electric blue en de ‘gewonere’ kleuren als wit en grijs worden genoemd als mogelijke kleuren voor de nieuwe iPhone 2018 met lcd scherm.

Geen 3D Touch

Gebruik je deze functie vaak om een snelle toegang te krijgen tot bepaalde functies van een app, dan zal het wel even wennen zijn dat je met dit toestel niet meer over 3D Touch beschikt. Maar door een toets wat langer in te drukken zijn veel mogelijkheden ook prima te gebruiken.

Enkele camera

Of je de dubbele camera in dit nieuwe toestel echt zult missen, hangt af van je ambities. Maak je bijvoorbeeld vaak portretfoto’s, dan is de dubbele camera wel belangrijk vanwege de geavanceerde portretbelichting. Maar voor veel mensen is een enkele camera voldoende. Bovendien kun je uitstekende software verwachten – die alleen maar beter zal worden – zodat je met de iPhone 2018 uitstekende foto’s zult kunnen maken.

Snelladen met 18 Watt oplader

Standaard zal bij alle 2018 toestellen een 18 Watt oplader worden geleverd, die hoef je dus niet meer apart te kopen, zoals dat voor de toestellen van vorig jaar nog wel nodig was. Ook zul je een USB-C Lightning kabel in je pakket aantreffen.

Razendsnelle A12-chip

We houden hierbij nog even een slag om de arm, maar zeer waarschijnlijk zal de 6,1 inch iPhone 2018 net als de andere nieuwe modellen werken met de nieuwe A12-chip. Deze wordt weer iets kleiner en nog weer energiezuiniger terwijl de performance opnieuw toeneemt. Zo wordt de accuduur weer iets verbeterd.

Wanneer kun je dit toestel verwachten?

Volgens meerdere bronnen worden de nieuwe toestellen op 12 september aangekondigd en zullen ze al snel daarna in de verkoop gaan. De verwachting is dat je de nieuwe iPhone 2018 eind september in Nederland zult kunnen kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *