Home
Nieuws FaceTime, beeldbellen met je Apple device

FaceTime, beeldbellen met je Apple device

FaceTime werd op de Worldwide Developers Conference – WWDC – van juni 2010 aangekondigd door wijlen Steve Jobs. Om van FaceTime gebruik te kunnen maken, heeft je toestel een camera aan de voorzijde nodig. Dit heeft elke iPhone vanaf de iPhone 4 en de iPad 2. FaceTime is speciaal voor Apple ontwikkeld, het werkt dus niet op andere toestellen.

Ontwikkelingen

FaceTime werkte in het begin alleen via Wi-Fi maar vanaf iOS 6 kun je ook via een mobiele dataverbinding – 3G en 4G – beeldbellen met andere FaceTime-gebruikers. In 2013 werd FaceTime Audio geïntroduceerd, een belprogramma zonder beeld. Dit om te kunnen concurreren met Skype.
Overige ontwikkelingen waren er de laatste jaren nauwelijks, maar vanaf het najaar van 2018 is het langverwachte groepsbeeldbellen mogelijk met apparaten die op iOS12 draaien.

Kosten

Het gebruik van FaceTime op je iPhone en iPad is gratis. De app is standaard op je nieuwere toestel geïnstalleerd. Maar als je via 3G of 4G belt, moet je wel je internetbundel in de gaten houden. Een minuut videobellen met FaceTime kost via 3G 3 MB en via 4G zelfs 15 MB per minuut. Gebruik je FaceTime Audio, dan kost je dat ongeveer 1 MB per twee minuten.
Heb je op je iPhone X of nieuwer in iOS 12 een mooie memoji gemaakt, dan kun je ook die gebruiken tijdens je FaceTime gesprek.

FaceTime inschakelen

Via ‘instellingen’ en ‘FaceTime’ log je in met je Apple ID. Je telefoonnummer wordt automatisch geregistreerd. Daarnaast kun je ook je e-mailadres registreren zodat mensen die wel je mailadres hebben maar niet je telefoonnummer, je toch kunnen bellen.

Hoe gebruik je FaceTime

Je kunt een gesprek starten door op een contactpersoon te klikken en te kiezen voor gewoon bellen of FaceTime. Gaat het om een nog niet ingevoerd contact, tik je in de FaceTime app op + en voer je het telefoonnummer in of het e-mailadres.
Ook kun je tijdens een gewoon telefoongesprek overschakelen op FaceTime.

Speciale effecten

In iOS 12 kun je gebruikmaken van speciale effecten tijdens FaceTime. Dat doe je door onderin het beeld op het sterretje te klikken en uit het menu te kiezen voor stickers, teksten, vormen, animoji’s of memoji’s als je die op jouw iPhone of iPad kunt maken. Een animoji kun je ‘op je gezicht plakken’ en deze zal jouw gezichtsuitdrukkingen nadoen.

Hoe werkt groepsbellen met FaceTime

In FaceTime kun je met een groep van maximaal 32 personen tegelijk beeldbellen. Degene die aan het woord is, komt automatisch wat groter in beeld. Uiteraard moet elke deelnemer wel beschikken over een Apple device dat op iOS 12 of hoger draait.
Je opent de FaceTime app en voegt via het +-teken mensen toe voor het groepsgesprek. Je kunt kiezen voor alleen audio of met video. Ook tijdens het gesprek is het mogelijk nieuwe mensen toe te voegen.