Home
» Nieuws » Samsung Galaxy S8: wist je al dat? (4 tips & tricks)

Het nieuwste toestel van Samsung is sinds april 2017 op de markt. Kon jij niet wachten en heb je hem gelijk besteld? Dan heb je al even de tijd gehad om het toestel te leren kennen. Toch zijn er altijd wel handige functies die je misschien nog niet kent. Daarom zetten wij hieronder 4-handige tips en tricks voor je op een rij.

1. Notificaties bekijken via de vingerprint sensor:
Het grote scherm van de Samsung Galaxy S8 is heerlijk voor het bekijken van YouTube video’s. Tegelijkertijd maakt de grootte van het scherm het voor gebruikers soms lastig om de notificaties bovenin het scherm te bereiken met de duim.

Hiervoor is een oplossing bedacht. Je kunt de fingerprint scanner zo instellen dat je met één swipe het notificatiescherm makkelijk kunt bereiken. Om deze functie te gebruiken ga je naar: Settings > Advanced features > Finger sensor gestures.

2. Multitasking met twee schermen:
Tijdens een video call even snel wat opzoeken op je telefoon? Het is nu makkelijker dan ooit. De Samsung Galaxy S8 heeft een ingebouwde ‘split screen’ functionaliteit, waarmee je twee apps tegelijk opent op jouw scherm.

Om meerdere apps te openen toets je op de ‘recents’ knop onderin jouw telefoon. Vervolgens selecteer je de multitasking functie waarmee apps slechts de helft van het scherm vullen, om ruimte over te houden voor een tweede app.

3. Meer fun met vrolijke iris scanners:
Is het ontgrendelen van jouw toestel met jouw ogen niet cool genoeg? Dan kun je de iris scanner opvrolijken met leuke ‘Snapchat-achtige’ filters. Kies bijvoorbeeld een schattig konijnen gezichtje, uber coole sci-fi brillen of een sportieve race helm.

Om gebruik hiervan te maken ga je naar Settings > Lock screen and security > Iris scanner > Preview screen mask. Hier vervang je de sobere iris scanner met vermakelijke filters die je een glimlach zullen geven.

4. Bestuur jouw telefoon met de Google Assistant:
De Google Assistant helpt bij het uitvoeren van jouw taken, helpt jou bij het vinden van de juiste informatie en speelt jouw favoriete deuntjes af. En dat alles simpelweg met de kracht van jouw stem.

Hoe vaker je de Google Assistant gebruikt, hoe beter jouw persoonlijke assistent je kan bedienen. Dit is mogelijk dankzij de artificial intelligence die wordt gebruikt. Wanneer je alles hebt ingesteld, activeer je de Google Assistant door ‘OK, Google’ te zeggen.