Home
» Nieuws » Wat is een refurbished iPhone en wat zijn de voordelen?

De afgelopen jaren is de vraag naar refurbished smartphones flink gestegen. De term refurbished komt steeds vaker voor, echter is het nog voor vele mensen onduidelijk wat deze term precies inhoudt. In dit artikel wordt uitgelegd wat een gereviseerde iPhone is en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is refurbished?

Een refurbished toestel is als het ware een gebruikt toestel die uitgebreid is getest. Daar waar nodig worden onderdelen die defect zijn, of slijtage vertonen, vervangen door nieuwe onderdelen. Mobico onderscheidt zich van andere aanbieders door de accu van het toestel altijd te vervangen.

Wat zijn de voordelen van een gereviseerde iPhone?

Apple introduceert elk jaar een nieuw model. Een nieuwe iPhone is vaak een grote investering, bovendien verandert er vaak weinig ten opzichte van het voorgaande model. Toch zijn er veel mensen die kiezen voor het nieuwste model. Voor degene die niet persé het nieuwste van het nieuwste wilt, is een refurbished iPhone van Mobico ideaal. Een refurbished iPhone van Mobico voldoet aan dezelfde kwaliteitseisen als een nieuw toestel en is ook nog eens goedkoper. Naast dat een refurbished iPhone niet alleen goed is voor de portemonnee, is het ook nog eens goed voor het milieu.

Op welke punten wordt een oude iPhone door Mobico getest?

Een gereviseerde iPhone van Mobico wordt zowel vanbinnen als vanbuiten uitgebreid gecontroleerd. Eerst worden alle functionaliteiten van het toestel getest. Een aantal voorbeelden hiervan zijn het Wi-Fi signaal, de Bluetooth verbinding en de touchscreen functie. Logischerwijs worden ook alle knoppen getest. Uiteindelijk wordt er gekeken naar de cosmetische staat van het toestel. Op basis daarvan wordt er bepaald in welke categorie de iPhone valt. Hoe meer gebruikssporen een toestel heeft, des te goedkoper deze is.

Kortom: een refurbished iPhone van Mobico voldoet technisch gezien aan alle kwaliteitseisen van een nieuw toestel. De hoeveelheid gebruikssporen (als die er zijn), bepalen in welke categorie het toestel komt: zichtbare gebruikssporen, lichte gebruikssporen, als nieuw. Zodoende is er voor elk budget een geschikt toestel beschikbaar.