Home
» Nieuws » Apps die je tuin laten bloeien

Apps die je tuin laten bloeien

Een mooi aangelegde tuin is voor velen een droom. Niet iedereen echter heeft groene vingers en het lekkere werken in de tuin kan uitdraaien op een hoop frustratie. Met deze leuke en handige apps – van tuinontwerp tot verzorging en oogsten – kan het bijna niet meer misgaan.

Om je tuin te ontwerpen

Home Design 3D Outdoor & Garden is een app waarmee je je eigen droomtuin kunt ontwerpen. Je maakt eerst de plattegrond van je tuin en daarna kun je allerlei elementen toevoegen. Planten, bloemen, bomen en struiken natuurlijk, maar ook de bestrating, tuinmeubelen, een tuinhuisje of een vijver bijvoorbeeld kun je in je ontwerp opnemen. De app is gratis te downloaden voor iOS en daarmee kun je je helemaal uitleven met ontwerpen, maar wil je het ontwerp ook opslaan, dan moet je de betaalde versie hebben.

Planten kiezen voor je tuin

De app Plantenzoeker van Groei & Bloei is een heel handige app als je op zoek bent naar planten die voldoen aan jouw criteria. Een plant die met witte bloemen bloeit in mei of een bodembedekker voor de rotstuin, een plant voor een plekje in de schaduw, je vindt ze in de app Plantenzoeker. De gratis versie beschikt over 500 soorten planten, de betaalde versie over meer dan 7.000. Je kunt bovendien je favoriete planten delen via social media en elke week staat er een plant centraal in de app. Daarnaast geeft de app je belangrijke informatie over de verzorging van planten.

Je planten verzorgen

Koubachi is een app die je helpt je planten te verzorgen. En dat kunnen planten binnen, in de tuin of op het balkon zijn. Als je de app hebt gedownload, voer je alle planten die je hebt, in. Je geeft aan waar ze staan en wanneer je ze voor het laatst water hebt gegeven. Je geeft je planten zelfs een naam zodat het verzorgen nog persoonlijker wordt. Koubachi houdt rekening met het klimaat en de weersomstandigheden en laat je weten wanneer het tijd is je plant water te geven of te bemesten. De app is gratis te downloaden.

Gezellig samen tuinieren

De app MijnTuin is in feite een sociaal netwerk, speciaal voor tuiniers. Je kunt andere tuiniers volgen en kijken wat zij zoal in hun tuin aan het doen zijn, je kunt je eigen vorderingen en foto’s delen, maar je kunt ook vragen stellen – of vragen beantwoorden –

over de verzorging van een bepaalde plant. Verder vindt je heel erg veel informatie over de verzorging van duizenden planten. Zo kun je bijvoorbeeld handige jaaroverzichten bekijken van wat er zoal gedaan moet worden en wanneer. De MijnTuin-app is gratis.

Planten determineren

Plantifier is een app die van het netwerk van MijnTuin gebruikmaakt. Hij is speciaal bedoeld om jou en andere gebruikers van de app te helpen een onbekende plant te herkennen, zodat je weet hoe je hem moet verzorgen. De ervaring leert dat je heel snel antwoord krijgt als je een foto van de jou onbekende plant uploadt. En natuurlijk kun je jouw kennis weer gebruiken om de vragen van anderen te beantwoorden. Net als MijnTuin is Plantifier een gratis app.

Voor de moestuin

Speciaal voor de moestuin is er Moestuinder. Met deze gratis app kun je precies bijhouden wanneer je wat gezaaid hebt, wanneer je moet bemesten en water geven, wat je bij bepaalde ziektes moet doen en wanneer het tijd is om te oogsten. Je kunt bovendien ook zelf notities toevoegen.

Biodynamisch tuinieren

Bij biodynamisch tuinieren draait het om een gezond evenwicht tussen plant en dier en de invloed van planeten op Moeder Aarde. Bij biodynamisch tuinieren gebruik je geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest, maar maak je gebruik van de mogelijkheden die de natuur zelf biedt. Met de app Maan & Tuin krijg je veel informatie in een overzichtelijke jaarkalender. Ook deze app is helemaal gratis.

Virtueel tuinieren voor kleuters

Heb je jouw peuter of kleuter helemaal aangestoken met jouw enthousiasme voor het tuinieren? Dr. Panda’s Moestuin is een leuke educatieve app voor peuters en kleuters. Jouw kleine kan een virtueel tuintje aanleggen – waarbij er onder andere moet worden geharkt en gezaaid – en als hij of zij het tuintje goed onderhoudt en dus op tijd water geeft, kan er al snel geoogst worden. De app is helemaal zonder tekst zodat hij echt geschikt is voor oudere peuters en kleuters. De app is niet gratis, je betaalt eenmalig een klein bedrag.

Plantenencyclopedie op de iPad

De Engelstalige app PlantBrain is een heel uitgebreide plantenencyclopedie speciaal voor de iPad. Hij bevat meer dan 2.600 gewassen en ruim 7.000 foto’s. Je kunt op verschillende manieren planten zoeken. Bijvoorbeeld op bloemkleur, bladtype, bloeitijd, hoogte, enz. Natuurlijk kun je ook gewoon de Latijnse of Engelse naam invoeren om alle informatie over de gezochte plant te krijgen. PlantBrain is een gebruiksvriendelijke, gratis app, maar je hebt meer mogelijkheden met de betaalde versie.