Home
Nieuws de iPhone 11 en iPhone 11 Plus

de iPhone 11 en iPhone 11 Plus

Of ze echt zo gaan heten, de opvolgers van de iPhone X, weten we nog niet, dat blijft een verrassing tot september 2018. Dan worden de aankondigingen van de nieuwe Apple telefoons verwacht. Dit jaar gaat het vermoedelijk om een relatief goedkoop model als opvolger van de iPhone 8 – de zo genoemde iPhone 9 – en twee nieuwe topmodellen. Daarnaast zal er waarschijnlijk ook nog een iPhone SE 2 op de markt worden gebracht.

Ming-Chi Kuo

Sleutelfiguur in het geruchtencircuit rondom de nieuwe iPhones is Ming-Chi Kuo, een analist bij KGI Securities. Dit bedrijf is een van de grootste effectenmakelaardijen van Azië. Ming-Chi Kuo analyseert informatiestromen die hij onder andere ontvangt van toeleveringsbedrijven aan Apple en wellicht een contactpersoon bij Apple zelf. Een heel enkele keer zit de Thaise analist er naast, maar zo’n 90% van zijn voorspellingen zijn helemaal goed.

De opvolgers van de iPhone X

We kunnen de opvolgers van de iPhone X ook de iPhone XI en iPhone XI Plus noemen, maar het is waarschijnlijker dat de Romeinse becijfering – de X – uitsluitend voor het toestel uit het tiende jubileumjaar werd gebruikt. Wij houden het hier dan ook op de iPhone 11 en iPhone 11 Plus. Voor deze beide toestellen verwacht Ming-Chi Kuo een roestvaststalen frame rond een vrijwel randloos OLED scherm, net als het scherm van de iPhone X. De afmetingen zullen naar alle verwachting 5,8 inch voor de iPhone 11 en 6,5 inch voor de iPhone 11 Plus worden. De Plus zal met dit royale scherm geschikt zijn om te werken in een split-screen modus. Of er in het roestvaststalen frame een glazen achterkant komt voor draadloos opladen via Qi-techniek, is niet helemaal zeker. Er gaan namelijk ook geruchten over een metalen achterkant. In dat geval zou het kunnen dat Apple de techniek voor opladen op afstand voldoende heeft ontwikkeld om in de iPhone 11 en de 11 Plus toe te kunnen passen. Waar ook over gespeculeerd wordt, is de vraag of Apple dit jaar voor het eerst dual sim gaat toepassen. Handig voor mensen die de iPhone zowel zakelijk als privé gebruiken of voor mensen die ook een buitenlandse simkaart hebben.

Anders dan de verwachte iPhone 9 zullen de beide 11-versies beschikken over een dubbele camera en 3D Touch. De TrueDepth camera maakt Face ID en Animoji mogelijk. Misschien zullen beide toestellen tevens beschikken over een vingerprintscanner onder het scherm. Een homeknop zullen de toestellen in ieder geval niet hebben.

Voor de iPhone 11 en 11 Plus word een L-vormige batterij verwacht. Deze batterijvorm garandeert een optimale ruimteverdeling aan de binnenzijde en bovendien kan een batterij in L-vorm sneller opladen. De 3300-3400mAh batterij zal 25% meer capaciteit hebben dan de batterij die voor de iPhone X wordt gebruikt. Een flinke verbetering dus! Ook het RAM geheugen zal volgens Ming-Chi Kuo van 3 GB naar 4 GB gaan. En voor razendsnel downloaden zouden de opvolgers van de iPhone X wellicht over Gigabit LTE kunnen gaan beschikken.

Om naar uit te kijken

Wat er van alle geruchten gaat uitkomen, is natuurlijk afwachten. Zoals elk jaar weer het geval is, kijken we uit naar de release van de nieuwe iPhones die zoals gezegd in september 2018 verwacht wordt. Kunnen wij meer nieuws melden, dan doen wij dat natuurlijk. Houd de site van Mobico in de gaten!