Home
Nieuws de iPhone SE 2

iPhone SE 2

Komt hij er of komt hij er niet? En als hij er komt, wanneer dan wel? Speciaal voor de liefhebbers van een iPhone met een klein scherm werd in maart 2016 de iPhone SE uitgebracht. Na twee jaar is het wel voor tijd voor een nieuwe, menen de liefhebbers van deze iPhone Special Edition. Maar of er inderdaad een iPhone SE 2 komt, is nog niet zo zeker, hoewel de geruchten wel steeds sterker een ‘ja’ laten horen.

Waar komen de geruchten vandaan?

Een van de belangrijkste – wellicht zelfs de allerbelangrijkste – voorspeller voor wat betreft de releases van nieuwe Apple producten is Ming-Chi Kuo, een analist bij de Aziatische effectenmakelaardij KGI Securities. Echter, Ming-Chi Kuo meent dat er géén iPhone SE 2 komt. Maar de Chinese nieuwssite new.qq.com denkt van wel en schreef er al verschillende keren met grote stelligheid over. Het nieuws van deze site werd opgepikt door Macrumors, die op 20 februari over de mogelijke komst van de SE 2 schreef. Hierna werd het nieuws snel overgenomen door veel andere sites.

Wat schrijft de Chinese nieuwssite?

De site claimt het meest betrouwbare nieuws over de iPhone SE 2 te hebben. Over de releasedatum is de site echter niet helemaal zeker. Het zou maart 2018 kunnen zijn, samen met de release van de nieuwe iPad, maar ook mei dit jaar. Tot slot is het mogelijk dat de aankondiging tijdens het software event WWDC – World Wide Developers Conference – komt, waar 8 jaar geleden ook de iPhone 4 werd aangekondigd. New.qq.com meent dat deze datum het meest waarschijnlijk is.

De specs van de iPhone SE 2

Over de specificaties van de iPhone SE 2 is de Chinese nieuwssite wel stellig. Het toestel zal het zelfde formaat hebben als de eerste iPhone SE, maar de randen worden wat dunner zodat het scherm wat groter wordt, namelijk 4,2 inch. De SE 2 zal een homeknop met vingerafdrukscanner hebben en het toestel zal met zijn glazen achterkant geschikt zijn voor draadloos laden. De 12 MP camera zal een enkele lens hebben, die echter niet zal uitsteken. Dit budgettoestel zal niet beschikken over Face ID en biedt geen Animoji.

Ten opzichte van de eerste iPhone SE zullen er aan de binnenkant enkele mooie verbeteringen zijn. Zo zal de SE 2 worden uitgerust met een processor met A10 Fusion chip. Deze processor zit ook in de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus en is ongeveer 40% sneller dan de A9 processor die in de eerste SE zit. Hiermee zal de iPhone SE 2 de krachtigste smartphone worden onder de telefoons met kleine schermen.

Volg het nieuws op Mobico

Voor de liefhebbers van een klein scherm is het spannend of er binnen afzienbare tijd een krachtige opvolger van de iPhone SE uit 2016 komt. We brengen je graag op de hoogte als er weer meer te vertellen valt!