Home
Nieuws De iPhone 9

De iPhone 9

Toegegeven, op moment van schrijven – februari 2018 – weten we nog niet of een van de drie of misschien wel vier iPhones die Apple dit jaar op de markt gaat brengen, wel iPhone 9 gaat heten. Maar omdat de verwachting is dat er onder andere een opvolger gaat komen van de iPhone 8, zullen we deze in dit artikel voor het gemak en de duidelijkheid iPhone 9 noemen.

Ming-Chi Kuo

Als het aankomt op de verwachtingen en voorspellingen ten aanzien van een nieuwe iPhone, luistert de hele wereld naar de profetieën van Ming-Chi Kuo. Deze man is analist bij KGI Securities, een belangrijke Aziatische effectenmakelaar met de hoofdvestiging in Thailand. Hoe Ming-Chi Kuo precies aan zijn informatie komt, is niet bekend, maar negen van de tien keer heeft hij het bij het rechte eind. Waarschijnlijk heeft hij een bron bij Apple zelf, maar ook belangrijke contacten bij toeleveringsbedrijven. Daarnaast is hij gewoon erg goed in wat hij doet: het analyseren van informatie om bepaalde voorspellingen te kunnen doen.

De voorspellingen ten aanzien van de iPhone 9

De opvolger van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus zal waarschijnlijk een 6,1 inch Full Active LCD scherm krijgen dat net als het scherm van de iPhone X vrijwel randloos zal zijn. Bovendien zou met dit model wel eens definitief afscheid genomen kunnen worden van Touch ID, dit jaar zullen dan alle nieuwe toestellen werken met Face ID. Maar een combinatie van Face ID en Touch ID is – in een van de andere nieuwe toestellen – niet uit te sluiten.

Om het toestel niet te duur te maken, zal het frame waarschijnlijk gemaakt worden van aluminium en niet van roestvast staal. Bovendien zal de achterkant waarschijnlijk niet van glas zijn, waardoor de iPhone 9 niet draadloos zal kunnen worden opgeladen, maar wie weet, krijgt dit toestel wel de Smart Connector zoals die ook aanwezig is in de iPad Pro.

Ook is het waarschijnlijk dat de True Depth camera geen dubbele maar een enkele lens zal hebben en dat het display niet is voorzien van 3D Touch.

Tot slot is het aannemelijk dat de opvolger van de iPhone 8 zal draaien op een A12 processor waarmee nog hogere snelheden gehaald kunnen worden en dat de rechthoekige batterij tot 8% meer capaciteit zal hebben dan de batterij van de iPhone X.

De verwachte release datum

Vrijwel elk jaar worden in september de nieuwe toestellen aangekondigd. De verwachting is dat de iPhone 9 in september 2018 zijn release krijgt. Niet lang daarna zal de verkoop beginnen en Nederland zal weer bij de landen horen die de nieuwe iPhones als eerste krijgen.