Nieuws De nieuwe iPads voor 2018

De nieuwe iPads voor 2018

Elk jaar worden er nieuwe iPads op de markt gebracht. Soms gaat het om updates van eerdere modellen, soms om geheel nieuwe tablets. Voor dit jaar zijn de verwachtingen niet anders. De update-modellen worden al vroeg in het voorjaar verwacht, de geheel nieuwe modellen wat later in het jaar.

De update-modellen

Waarschijnlijk zullen dit jaar de gewone 9,7 inch iPad en de iPad Mini een vernieuwde versie krijgen. Dit is af te leiden uit de registraties van twee iPads met de nummers A1893 en A1954 bij de Euraziatische Economische Unie. Bedrijven moeten hun producten bij deze unie registreren om ze in de landen die erbij zijn aangesloten – zoals Rusland, Kazachstan, Armenië – te mogen verkopen. Apple registreerde de beide modellen op 19 februari 2018. Meestal worden deze registraties binnen enkele weken gevolgd door een officiële aankondiging van Apple.

Het 9,7 inch model wordt een budget model dat de verkoop van de iPad een boost zou moeten geven. De beide toestellen zullen draaien op iOS 11.3 met A10 processor en nog werken met een homeknop en Touch ID.

De nieuwe opvolgers van de iPad Pro

In de wandelgangen wordt dit model al de iPad X genoemd omdat de verwachting is dat dit model van de binnenkant én de buitenkant veel overeenkomsten zal vertonen met de iPhone X. Dat betekent dat het nieuwe model geen homeknop meer zal hebben en zal werken met Face ID. De randen zullen dan ook grotendeels wegvallen. Van de opvolger van de iPad Pro worden twee modellen verwacht: eentje van 10,5 inch en een van 12,9 inch. Of de iPad net als de iPhone X een ‘notch’ – een inkeping voor de sensoren ten behoeve van Face ID – zal krijgen, is nog onderwerp van discussie tussen de analisten en voorspellers van de nieuwe Apple producten. Ook is het nog de vraag voor welk scherm er gekozen gaat worden: OLED of LCD. OLED is mooier en beter, maar ook een stuk duurder. Bovendien zouden er nog technische problemen overwonnen moeten worden om een OLED scherm in iPad-formaat te produceren.

Waarschijnlijk gaan de nieuwe iPads Pro draaien op iOS 12 en zullen ze een A11X octacore (dus met acht kernen) processor krijgen.

Wanneer we de opvolgers van de iPad Pro kunnen verwachten, is ook nog niet duidelijk. Er zijn geruchten dat ze tijdens de Worldwide Developers Conference aangekondigd worden, anderen houden het erop dat we de nieuwe iPad X niet voor het najaar van 2018 hoeven te verwachten.

Worldwide Developers Conference

Waarschijnlijk vindt de Worldwide Developers Conference – WWDC – dit jaar in de eerste week van juni plaats. Apple zal dan waarschijnlijk iOS 12 lanceren plus de nieuwe besturingssystemen voor de andere Apple toestellen. Vorig jaar werd ook de nieuwe iPad Pro voor het eerst getoond op de WWDC, maar of Apple dat dit jaar met de iPad X zal doen, blijft nog de vraag.

Mobico zal je op de hoogte houden!