Nieuws Is een tweedehands smartphone hetzelfde als refurbished?

Veel mensen schaffen een tweedehands smartphone aan wanneer ze liever niet al te veel geld uitgeven en op zoek zijn naar een nieuw toestel. In een wereld waar technologie een steeds meer toonaangevende rol speelt in de maatschappij is het soms moeilijk om alle vernieuwingen bij te houden. Een smartphone is iets waar we allemaal gebruik van maken en er zijn dan ook talloze merken, modellen en types op de markt verkrijgbaar. Maar wat als je nu liever niet al te veel geld uitgeeft en op zoek bent naar een toestel dat toch goed functioneert? Dan kan je in plaats van een tweedehands toestel kiezen voor refurbished. Een refurbished toestel biedt enkele interessante voordelen in vergelijking met een tweedehands smartphone. Lees hier meer over de verschillen tussen tweedehands mobieltjes en refurbished iphones.

Wat betekent refurbished?

Als je een toestel koopt dan zijn de belangrijkste factoren natuurlijk de kwaliteit en de prijs die je daarvoor betaalt. Over het algemeen geldt dat hoe beter en nieuwer een smartphone is, hoe meer je zal betalen. Voor mensen die echter de kosten wat willen beperken zijn er ook andere opties, waaronder kiezen voor een refurbished toestel.

‘Refurbished’ komt uit het Engels en betekent eigenlijk gewoon ‘vernieuwd’ of ‘hersteld’. Het spreekt dus voor zich dat het gaat om toestellen die grondig gereviseerd zijn, onderzocht op eventuele defecten of ontbrekende onderdelen (die dan hersteld of vervangen worden), en tenslotte doorverkocht worden voor een lagere prijs. Refurbished toestellen zijn vooral zo populair omdat ze een degelijke kwaliteit bieden voor een voordelige prijs!

Wat zijn de verschillen tussen een tweedehands smartphone en een refurbished iPhone?

Het is dus duidelijk dat refurbished niet hetzelfde is als een tweedehands smartphone. Hoewel tweedehands smartphones soms minder kosten is er ook een nadeel aan verbonden: een verminderde kwaliteit. Als je meer duidelijk wil over de verschillen tussen beide opties om uiteindelijk de juiste keuze te kunnen maken, dan kan het volgende overzicht je misschien helpen. De verschillen:

1. De fysieke staat

Als je een gebruikte telefoon overneemt dan kijk je vaak naar het uiterlijk van het toestel. Vaak wordt er geen rekening gehouden met de technische staat van het toestel. Het kan zomaar zijn dat een aangekochte toestel het na verloop van tijd niet meer doet omdat deze intern mankementen vertoont.

Refurbished toestellen worden in tegenstelling tot tweedehands iPhones grondig onderzocht en waar nodig vernieuwd. Bij Mobico onderzoeken wij het toestel op ruim 30 punten voordat wij deze aanbieden. Onderdelen die van binnen niet geheel naar behoren werken worden vervangen.

2. De garantie

Doorgaans vallen gebruikte toestellen buiten de garantie, waardoor je niets gratis kan laten herstellen. Bij een refurbished toestel is dit echter wel mogelijk, waardoor je dus meer zekerheid hebt bij de aankoop van een dergelijk apparaat.

3. De nieuwste accessoires

Net zoals het toestel zelf bij een tweedehands aankoop aangetast is, zullen de bijhorende accessoires ook tekenen van vorig gebruik vertonen. Het is bijvoorbeeld niet aangenaam om reeds gebruikte earphones opnieuw te gebruiken – wie weet waar die allemaal hebben gezeten? Een refurbished toestel wordt echter vaak voorzien van nieuwe onderdelen en accessoires waardoor het dus precies is alsof je een nieuw toestel gebruikt!

4. De klantenservice

Als je een gebruikt product gekocht hebt dan moet je waarschijnlijk niet rekenen op verdere hulp van de vorige eigenaar. Bij een refurbished smartphone ontvang je echter klantenservice, precies zoals bij een nieuw gekocht toestel. Zo kan je met vragen of opmerkingen altijd ergens terecht en wordt je altijd geholpen.

Wat zijn de voordelen van een refurbished iPhone vs een tweedehands smartphone?

Een refurbished iPhone biedt dus ongetwijfeld voordelen, zeker bij mobico.nl. Zo bespaar je geld, maar draag je ook bij aan de instandhouding van het milieu. Bij www.mobico.nl zijn tal van verschillende modellen en merken verkrijgbaar, zowel online als in de winkel in Amersfoort.

Dankzij onze specialisten kan je altijd rekenen op professionele hulp en een deskundige vervanging en herstel van onderdelen. Daarbij zorgt het brede gamma aan iPhones (waaronder de iPhone 4, iPhone 5, iPhone 6, iPhone 7 en alle latere modellen ervoor dat iedereen vindt wat hij of zij zoekt!