Nieuws Wat kunnen we verwachten van de nieuwste iOS11 update van Apple?

Elk jaar brengt Apple een nieuwe iOS update naar buiten. Begin deze zomer werd de bètaversie van iOS11 voor het eerst geïntroduceerd aan het grote publiek. Rond de herfst kunnen we allemaal genieten van de grote iOS 11 update. Vandaag nemen we je mee in de leukste features die deze update met zich mee brengt.

Augmented Reality wordt beter dankzij ARKit

Een van de allervetste features van de nieuwe iOS11 update is toch wel de ARKit. De ARKit is een tool waarmee ontwikkelaars makkelijker apps met Augmented Reality kunnen ontwikkelen. Hierdoor wordt AR in één klap beschikbaar voor een heleboel gebruikers en developers. Maar wat houdt Augmented Reality nou eigenlijk precies in? Met AR voeg je in weze een digital gecreëerd object toe aan de echte wereld. Pokémon Go heeft hier al eerder gebruik van gemaakt en met de nieuwste iOS11 update lijkt het of Charizard echt in jouw woonkamer staat. De mogelijkheden zijn eindeloos en de Iphone wordt hiermee het grootste platform voor AR.

Omdat de ARKit een vrij krachtige processor nodig heeft om op te kunnen draaien, betekent dit dat het niet zal werken op oude apparaten zoals de iPhone 5, iPhone 5c en iPad 4. Op een refurbished iPhone 6s, 6s Plus model en nieuwere versies zal de ARKit wel goed functioneren.

Apple Maps krijgt extra plattegronden met iOS11

Met de nieuwe iOS 11 update krijgen we toegang tot de plattegronden van luchthavens en winkelcentra. Super handig wanneer je op een luchthaven staat, maar niet precies weet waar je gate is, of wanneer je onlangs een leuke tas hebt gespot en je via de snelste route bij de desbetreffende winkel wilt uitkomen. Automobilisten kunnen de app ook raadplegen om de maximale snelheid te bekijken wanneer ze op de snelweg rijden.

Live Photos

Live Photos in iOS11 kun je herhalen en middels deze manier een gifje creëren.. Het is tevens mogelijk om live photo’s achterstevoren af te spelen of een langere belichtingstijd mee te geven. Zo krijg je van die mooie lichtstrepen. De camera wordt ook stabieler en zal beter werken onder slechte lichtomstandigheden.

Meer foto’s en video’s opslaan

Dankzij de overstap naar HEIF (High Efficiency Image Format) en HEVC (High Efficiency Video Coding) nemen foto’s en video’s nog maar de helft van de normale opslagruimte in. Dit zijn twee nieuwe bestandsformaten die betere compressie bieden tegen dezelfde kwaliteit. Daarnaast heeft Apple weer nieuwe filters opgenomen, zodat portretfoto’s er natuurgetrouwder uit komen te zien.

Siri wordt steeds slimmer

Siri kon natuurlijk ook niet ontbreken bij het optimaliseren van de iOS11 software. Je kunt met de update Siri aanleren welke onderwerpen je leuk vindt. Deze informatie wordt vervolgens gedeeld met je andere Siri apparaten en apps. Daarnaast kun je Siri ook gaan gebruiken als vertaalhulp. Naast Engels kan ze nu ook realtime vertalen naar het Chinees, Spaans, Frans, Duits en Italiaans.