Home
» Nieuws » Waarom het slim is om een refurbished iPhone te kopen

Refurbished iPhones doen het goed de laatste tijd. Je ziet ze steeds vaker te koop staan en ze vinden gretig aftrek. Wat betekent refurbished nu eigenlijk en waarom zou je zo’n iPhone in huis halen? In dit blogartikel krijg je antwoord op deze vragen.

Wat is een Refurbished iPhone?

Refurbished is het Engelse woord voor gerenoveerd. Refurbished iPhone betekent dus letterlijk gerenoveerde iPhone. De Dikke van Dale omschrijft renoveren als vernieuwen of verbeteren. Je iPhone is met andere woorden refurbished als je een vernieuwde / verbeterde versie van een al bestaand toestel in je handen krijgt. Net zoals je een gebouw kunt renoveren, geldt dit ook voor een smartphone. Je knapt de telefoon dusdanig op dat deze weer voldoet aan de meest recente maatstaven, dat alles perfect werkt en er weer zo goed als nieuw uitziet. Wanneer je een bestaand toestel wil verbeteren en vernieuwen, moet het eerst grondig worden nagekeken. Daarom worden refurbished iPhones ook wel ‘gereviseerde’ iPhones genoemd. Refurbished iPhones zijn dus geen tweedehands telefoons die zonder enige vorm van onderhoud van eigenaar verwisselen.

Refurbished iPhone 11 pro blog

Hoe gaat het vernieuwen en verbeteren van de iPhone in zijn werk?

Zodra een gebruikt toestel bij de Apple specialist binnenkomt, vindt er een uitgebreide controle plaats op wel vijftig punten. Indien nodig vervangt de specialist oude onderdelen in het toestel voor nieuwe originele Apple iPhone hardware. Dat betekent in veel gevallen ook dat de refurbished Apple iPhone wordt voorzien van een nieuwe batterij. Uiteraard kijkt de expert ook naar de software en zorgt ervoor dat deze wordt bijgewerkt naar de nieuwste versies. Niet alleen de binnenkant, maar ook de buitenkant wordt onder handen genomen. Zo wordt de iPhone grondig en hygiënisch gereinigd.

Waarom refurbished iPhones een goede keuze zijn

Hoewel er natuurlijk altijd enkele gebruikssporen op je gerenoveerde telefoon kunnen achterblijven, doen ze kwalitatief gezien niet onder voor een nieuw model. De iPhone komt als herboren op de markt en is er helemaal klaar voor om met zijn tweede leven te beginnen. Dankzij de grondige opknapbeurt krijg je een zo goed als nieuwe en uitstekend werkende smartphone in handen. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen ten opzichte van een tweedehands of een gloednieuwe telefoon?

  • De prijs: Je betaalt voor een refurbished iPhone een stuk minder dan voor een nieuw model. Dat verschil kan wel oplopen tot 50%. Je iPhone werkt echter gewoon net zo goed als de meeste nieuwe toestellen. Je neemt de eventuele gebruikssporen of het feit dat je telefoon niet wordt geleverd in de originele verpakking dan maar voor lief.
  • Duurzaam: refurbished iPhones zijn beter voor het milieu. Je kiest tenslotte voor hergebruik en daardoor verleng je de levensduur van het apparaat. Dankzij het opknappen van al eerder gebruikte iPhones worden er veel minder telefoons weggegooid en wordt het milieu minder belast.
  • Betrouwbaar: In tegenstelling tot een tweedehands toestel weet je zeker dat je een kwalitatief goed product in huis haalt waarvan alles technisch in orde is. Kies je voor refurbished dan voorkom je een miskoop!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *