Home
» Nieuws » Wat is een refurbished toestel?

Refurbished is een Engelse term die veel in de computerwereld gebruikt wordt. Het betekend ‘gereviseerd’. Reviseren is het controleren, testen en eventueel herstellen van apparaten en machines. Dat is precies wat Mobico doet met de telefoons die wij binnenkrijgen.

Waar komen deze telefoons vandaan?

De telefoons – maar ook iPads – zijn veelal afkomstig van bedrijven. Het zijn bijvoorbeeld diensttelefoons die elk jaar of elke twee jaar vervangen worden of om een andere reden niet meer gebruikt worden. Daarnaast kopen wij ook toestellen van particulieren.

Wat doen wij met de toestellen?

Alle toestellen worden bij ons getest op vijftig punten. Wij maken de toestellen schoon, indien nodig vervangen wij onderdelen of de accu als deze afwijkt van het originele vermogen. Wij weten namelijk heel goed hoe vervelend het is als een telefoon of iPad snel leeg raakt. Daarna delen wij het toestel in een bepaalde conditieklasse in.

Onze conditieklassen

Een enkele keer komt het voor dat wij geheel nieuwe telefoons binnenkrijgen. Deze zijn afkomstig van geannuleerde orders, ongebruikte retourzendingen of overschotten. Dit zijn dus de echte nieuwe telefoons. Daarop volgt de ‘als nieuw’ conditie. Dit zijn gebruikte toestellen met heel lichte gebruikssporen zoals krasjes die met het blote oog niet of nauwelijks te zien zijn. De klasse ‘lichte gebruikssporen’. Toestellen uit deze klasse hebben bijvoorbeeld lichte krasjes op de behuizing. Op het scherm kan een oppervlakkig krasje zitten, maar nooit een hinderlijke kras. De laatste categorie is ‘zichtbare gebruikssporen’. Op deze toestellen zijn de krassen op bijvoorbeeld de behuizing duidelijker zichtbaar. Het scherm heeft echter nooit diepe krassen of barsten. Bekijk hier onze productcondities uitgebreider

Technisch perfecte staat

In welke conditieklasse het toestel ook valt, hij verkeert altijd technisch in perfecte staat. Daarom krijgt u van ons ook altijd twee jaar garantie, op elke door ons verkochte telefoon of iPad.