Home
» Nieuws » Wat je zoal met je oude iPad kunt doen

Wat je zoal met je oude iPad kunt doen

Natuurlijk kun je de iPad die je niet meer gebruikt aan je neefje geven of hem onder in een kast bewaren voor het geval je er ineens heel dringend om verlegen zit. Maar voordat je dat doet, lees dan eerst deze ideeën eens door. Wie weet, wat voor nieuwe bestemming jouw oude iPad krijgt!

Centrale afstandsbediening voor slimme apparaten

Als je over slimme apparaten beschikt, dat wil zeggen apparaten die je via een app kunt bedienen, dan doe je dat wellicht vanaf je iPhone. Maar je kunt daar natuurlijk ook je oude tablet voor gebruiken. Vooral als je meerdere apparaten te bedienen hebt – en ook nog eens door meerdere personen – is zo’n centrale afstandsbediening super handig!

Mediaspeler voor in de auto of… voor in bad!

Met de juiste app kun je muziek of films op je iPad streamen of downloaden. Als je een hoofdsteunhouder voor een tablet hebt of koopt, kun je je oude tablet als mediaspeler in de auto gebruiken. Fijn voor je kinderen op de achterbank als je ver moet rijden.

En een filmpje kijken of muziek luisteren in bad? Ook dat kan. Er bestaan handige accessoires die je iPad beschermen tegen vocht. Wat dacht je bijvoorbeeld van een douchegordijn – ShowerTunes heet hij – met speakers en een waterdichte hoes voor je tablet? Nu alleen nog zorgen dat je badwater op temperatuur blijft!

Geavanceerde keukenhulp

Er bestaan een heleboel apps speciaal voor de keuken. Zo kun je je oude iPad omtoveren tot een supergeavanceerde kookwekker of een digitaal kookboek. Handig met een speciale muurbevestiging of op een dock. En als je niet steeds je handen wilt wassen en drogen om je iPad te bedienen, vind je vast de iSpoon – een pollepel met aan de steel een stylus – een handig en leuk hulpmiddel.

Digitaal fotolijstje

De nieuwere iPads zijn niet meer standaard voorzien van de functie ‘digitale fotolijst’, maar de oude iPad 1 – die niet verder gaat dan iOS 5 – kent deze functie nog wel. Heb je een nieuwere oude iPad, zoals de iPad 2 of de eerste iPad Mini, die je als digitale fotolijst wilt gebruiken? Download dan een van de photo-phrame-apps in de App Store.

Videomonitor

Met de gratis app Netcam Studio Mobile en Netcam Studio Smart Camera kun je jouw iPad samen met een (oude) iPhone of je PC transformeren tot je eigen beveiligingsnetwerk. Ook de ‘echte’ beveiligingscamera’s kunnen samenwerken met de iPad. Heel handig om een oogje op de kinderkamer te houden of om erachter te komen wat jouw huisdier in jouw afwezigheid zoal uitspookt…!

Verdien er geld mee

Wil je geld verdienen met je oude iPad, verkoop hem dan aan Mobico. Wij geven je er een eerlijke prijs voor. Lees hier hoe dat in zijn werk gaat.