Home
Nieuws De iPad Pro 2018

De iPad Pro 2018

Onlangs schreef Mobico over de drie verschillende 9,7 inch iPads. Daar maakten we de opmerking dat de nieuw verwachte iPad Pro 2018 enkele verbeteringen zou brengen die de moeite waard waren om op te wachten. Nu de iPad Pro 2018 op de markt is, kunnen we dit alleen maar beamen.

Doelgroep

Anders dan de gewone iPad 2018 – die vooral gebruikt wordt om films te kijken, boeken te lezen en te surfen op het internet – is de Pro bedoeld voor designers en andere creatievelingen. Tekenen, videomontage en het bewerken van foto’s doe je voortaan niet meer op een Mac-book, maar op je nieuwe iPad Pro. Met zijn A12X Bionic chip (lees hier meer over zijn voorganger, de A11 Bionic chip) en zijn 6GB RAM geheugen is hij supersnel, krachtig en toch energiezuinig. Ondanks zijn betere prestaties ligt de accuduur nog steeds op 10 uur.

Het design

Laten we eerlijk zijn, het uiterlijk van de iPad was wel aan een update toe. Daar was de laatste jaren nauwelijks iets in gewijzigd. De iPad Pro 2018 ziet er inderdaad heel anders uit dan zijn voorgangers. Hij heeft wel wat weg van de iPhone 5, maar ook van de iPhone X. De randen zijn een stuk smaller en hij heeft geen homeknop meer. Ontgrendelen doe je met Face ID. En dit werkt ook onder schuine hoeken perfect.

Het scherm

Apple heeft gekozen voor een Liquid Retina scherm, oftewel een LCD scherm met afgeronde hoeken. Het is het meest geavanceerde LCD scherm van Apple. Het reageert extreem goed op aanraking, wat nodig is bij tekenen en ontwerptaken. Ook ververst het beeld supersnel. De iPad Pro 2018 is voorzien van TrueTone, de kleuren passen zich aan het omgevingslicht aan.

Volop keuze

De Pro 2018 komt in twee schermafmetingen, namelijk 11 inch en 12,9 inch. Je kunt kiezen uit twee verschillende kleuren, vier verschillende opslagcapaciteiten – van 64 GB tot maar liefst 1 TB – en met of zonder 4G. Je kunt zodoende kiezen uit 32 verschillende iPad Pro’s.

Accessoires

De iPad Pro 2018 accessoires

De belangrijkste accessoire voor een iPad Pro is de Apple Pencil. En ook dit toverstokje is verbeterd. Je kunt nu sneller switchen tussen verschillende acties door twee keer op de voorkant te tikken. Het potlood ligt prettiger in de hand en rolt niet meer van tafel. De Pencil kan magnetisch aan de iPad bevestigd worden, zo laadt je hem ook op. Dat werkt heel wat fijner dan via de Lightning connector. Die Lightning poort heeft Apple daarom weg kunnen laten. Daarvoor in de plaats heeft de iPad Pro 2018 USB-C.
Een ander belangrijk accessoire is het toetsenbord – Smart Keyboard Folio, zoals Apple hem noemt – en ook dat is verbeterd. Het is eenvoudiger te bevestigen en het is geschikt voor twee kijkhoeken, namelijk bijna plat voor op schoot en hellend voor op de tafel.
Het toetsenbord doet tevens dienst als beschermende hoes.
Heb je geen toetsenbord nodig, maar wil je wel een beschermende hoes? Ook die heeft Apple op de markt gebracht.

Tot slot zul je blij zijn dat de bijgeleverde 18 Watt oplader sneller werkt dan de opladers van de vorige iPads.