Home
» Nieuws » Koophulp iPhone, welk toestel is geschikt voor jou?

Koophulp iPhone, welk toestel is geschikt voor jou?

Bij Mobico kun je uit veel refurbished iPhones kiezen. We hebben verschillende modellen en daarin hebben we ook nog eens verschillende geheugencapaciteiten. Maar welke is nu het meest geschikt voor jou? Die vraag is belangrijk, je wilt geen telefoon kopen die bij nader inzicht tegenvalt, maar je wilt ook niet een onnodig duur toestel kopen met capaciteiten die je nauwelijks benut. Middels deze blog willen we je bij je keuze helpen.

Hoe snel moet je iPhone zijn?

In de blog over de snelheid van iPhones en iPads kun je lezen dat alle iPhone modellen snel zijn. Alleen als je een echte gamer bent en je wilt spellen zonder haperingen kunnen spelen, dan zijn de iPhones 8, 8 Plus en X voor jou het overwegen waard. Maar ook met een ouder model kun je al prima gamen.

Hoe belangrijk is de camera voor jou?

In onze blog over de camera’s van Apple vind je veel informatie. We herhalen hier alleen de conclusie. Voor het maken van gewone (vakantie)foto’s voldoen de iPhones vanaf de iPhone 6S al prima.

Fotografeer je vaak mensen – portretten – of maak je regelmatig foto’s onder minder goede omstandigheden wat licht betreft, dan is een camera met een diafragma van f/1.8 fijn. De iPhone 7 en nieuwer heeft zo’n diafragma.

Maak je ook vaak filmpjes, dan is een iPhone met optische beeldstabilisator belangrijk. De iPhone 6 Plus, de iPhone 7, 7 Plus, iPhone 8, 8 Plus en de iPhone X zijn alle voorzien van optische beeldstabilisatie.

Gebruik je jouw iPhone voor (semi)professionele doeleinden, dan kies je voor de iPhone met de beste camera van dit moment: de iPhone X.

Hoeveel geheugencapaciteit heb je nodig?

De blog over de hoeveelheid opslagruimte vertelt je alles over dit onderwerp. Een iPhone met 16 GB geheugencapaciteit is voldoende als je je iPhone vooral gebruikt om te bellen, berichtjes versturen en social media.

Je hebt voldoende aan een toestel met 32 GB als je naast bellen, berichten versturen en het gebruik van social media ook nog een paar andere apps gebruikt of regelmatig foto’s en filmpjes maakt. Wel zul je regelmatig je iPhone moeten opschonen.

Er zijn niet zoveel modellen met 64 GB geheugen. Allen de iPhone SE, iPhone 8 en 8 Plus en de iPhone X hebben 64 GB geheugen. Dit is ruim voldoende voor de gemiddelde gebruiker.

Gebruik jij je iPhone intensief of werk je veel met grote bestanden en ruim je zelden op, dan is een iPhone met 128 GB opslagruimte ideaal. De iPhone 7 en de iPhone 7Plus zijn er met 128 GB geheugencapaciteit.

Tot slot zijn er nog toestellen – vanaf de iPhone 7 – die verkrijgbaar zijn met 256 GB opslagruimte. Als je het handig vindt om bijvoorbeeld kaarten offline beschikbaar te hebben, of als je veel filmpjes hebt, is zoveel geheugen fijn.

Gebruiksgemak

Naast de technische specificaties van de toestellen, speelt ook je persoonlijke voorkeur mee voor wat betreft het gebruiksgemak. De grootte van het scherm – en de telefoon – bijvoorbeeld. Daarnaast kun je bijvoorbeeld liever met Touch ID werken of juist liever met Face ID. Ook de keuze voor een plastic of metalen achterkant en frame is persoonlijk. Maar voor de meeste mensen zullen deze dingen van minder belang zijn dan de eerder genoemde technische specificaties.

Waarom zou je eigenlijk kiezen voor een Apple toestel?

Als je de technische specificaties van een Apple telefoon vergelijkt met die van de Android toestellen, dan is je misschien wel eens opgevallen dat die van Apple vaak minder zijn dan die van de concurrent. Toch kunnen de Apple toestellen zich meten met de beste Android toestellen. Hoe dat kan? Wel, daar is het besturingssysteem verantwoordelijk voor. Apple werkt met een eigen besturingssysteem, iOS. Omdat Apple zowel de telefoon als het besturingssysteem heeft ontwikkeld, werken alle onderdelen optimaal met elkaar samen. Dat maakt de iPhone snel en soepel.